n3aae08wtps7gnmzjqlouq | Domestic Science
  • Set
    873

Fagdag, sundhed og gode madpakkesnacks var dagens tema i 4. klasse.

Her kommer en super opskrift på knækbrød“. Således lød den simple besked fra kollega-Gitte. Simpel besked. Du skal bare få dem til at blive sprøde.

n3aae08wtps7gnmzjqlouq | Domestic Science

Knækbrød

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Bagning, Brød, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 bageplader

Ingredienser
  

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • 1 tsk salt
  • dl raps- eller solsikkeolie
  • dl vand

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200º varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.
  • Nu har en godt klistret dej, deler du den i to.
  • Tag nu den første af de to deje, og læg den mellem to stykker bagepapir.
  • Pres dejen godt ud til siderne med en kagerulle, ind til dejen er fordelt i et 2-3 mm lag. Gør lige så med den anden del af dejen.
  • Skær stille og roligt dejen med et pizzahjul. Drys med lidt groft salt.
  • Bages ca. 15 minutter ved 200º varmluft.

Lad knækbrødene køle af, og smid dem i en kagedåse.

Nu er der snacks til madpakken i 2-3 uger – hvis de selvfølglig holder så lang tid. Du kommer til at hapse af dem;-)

fullsizeoutput 687 1 | Domestic Science
Først lægges dejen på et bagepapir.
fullsizeoutput 687 1 | Domestic Science
Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir. Nu er den klar til at blive trukket over på en bageplade.
xp120girqviqxgxnhwbjq 1 | Domestic Science
I gang med pizzahjulet. Du behøves ikke at trykke pizzahjulet i gennem dejen. Bare lige marker linjerne. Så brækker knækbrødene helt af sig selv, når de er bagt.
qjcui86tfwzmhaf44ca1w 2 | Domestic Science
All baked! Ready to pack.

Velbekomme.

 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    Efterlad en anmeldelse

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering